سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: دومین همایش علمی تحقیقی مدیریت امداد و نجات

تعداد صفحات: ۰

نویسنده(ها):

احمد اصل هاشمی – کارشناسی ارشد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
پروین پورعبدالهی – عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده:

بلاهایی مانند زلزله، سیل، طوفان و…سببخسارات مالی و جانی فراوانی می شود و به دنبال اغلب بلایا، تعداد زیادی از مردم بی خانماناز آب و غذای کافی، پوشاک و سایر خدمات زندگی محروم شده و تحت تاثیر اثرات نامطلوب اقلیمی و بیماری های قرار می گیرد. از مهمترین اثرات بلایای محیط می توان آلودگی منابع آب آشامیدنی و اپیدمی (بیماری انگلی، اسهال خونی، ژیاردیازیس و ….) از بین رفتن منازل و سرپناه ایجاد وقفه اختلال در سیستم دفع زباله فاضلاب ، کمبود آلودگی مواد غذایی، تعفن ناشی از اجساد حیوانی و غیره را نام برد. با توجه به اینکه تامین آب سالم و بهداشتی ضرورت اساسی برای ادامه زندگی افراد در مناطق بلایا می باشد بنابراین باید نسبت به تامین کمیت و کیفیت آب منطقه توجه لازم نمود. بنابراین مقدار آب مورد نیاز برای ذخیره روزانه جهت یک فعالیت نرمال بزرگسالان و کودکان حداقل یک گالن و برای تهیه غذا و سایر مسائل بهداشتی آب اضافه حدود ۱/۲ گالن و این مقدار در مناطق گرمسیری روزانه ۲ گالن توصیه می شود و برای هر کدام از اعضای خانواده حداقل ذخیره آب برای دو هفته را باید در نظر گرفت که برای ذخیره آب می توان از ظروف پلاستیکی، شیشه ای، فایبرگلاس یا ظروف لعابی و کانتینرهای فلزی سالم و بهداشتی استفاده نمود. ضمنا برای ذخیره کردن آب از سالم بودن آن (فاقد رنگ، بو، مواد شناور و…) اطمیناهن حاصل کرده و جهت ضد عفونی آب مورد استفاده می توان از روش رول های جوشان و همچنین از محلولهای ضد عفونی کننده خانگی شامل ۲۵،۵ درصد هیپوکلریت سدیم و با استفاده از ید ۲ درصد با زمان ماند ۳۰ دقیقه استفاده کرد. ضمنا در صورت وجود امکانات از روش تقطیر نیز می توان استفاده نمود. امید است با مدیریت صحیح و برنامه ریزی و هماهنگی و سازماندهی بتوان در موقع بلایای طبیعی آب سالم و مورد نیازمردم بحران زده را تامین نمود.