سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

رحیم برزگر – پژوهشکده مهندسی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس
مهرداد نیاکوثری – پژوهشکده مهندسی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس
مسعود مسعودی – پژوهشکده مهندسی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس

چکیده:

پدیده ترموپلاستی، علاوه بر تغییر حالت ماده به حالت پلاستیکی و ایجاد جاذب الرطوبگی در پودر، مشکلات فراوانی را در خشک کردن، انتقال مواد و نگهداری آنها بوجود آورده و باعث کیکی شدن پودر میگردد. مواد حاوی مقادیر زیاد کربوهیدراتهای با وزن ملکولی کم و دمای Tgپائین مانند گلوکز و فروکتوز و همچنین اسیدهای آلی نظیر اسید مالیک و اسید تارتاریک، مستعد خاصیت ترموپلاستی می باشند. ایجاد شرایطی جهت کاهش خاصیت ترموپلاستی، تاثیر زیادی در افزایش راندمان تولید و بهینه سازی هزینه های تولید انواع پودرهای ترموپلاست خواهد داشت. در مرکز تحقیقات مهندسی فارس برای اولین بار، یک واحد پایلوت خشک کن پاششی خاص با ظرفیت ١٥ کیلو گرم در ساعت خوراک ورودی طراحی و ساخته شده است که با تغییر شرایط خشک شدن، پودرهای ترموپلاست را بدون افزودن ترکیبات کمک خشک کننده و یا بهینه نمودن میزان افزودن این ترکیبات، تولید نموده است. پودرهای حاصله، از روانی، حلالیت، رنگ و طعم بسیار مناسبی برخوردارند.