سال انتشار: ۱۳۷۵

محل انتشار: چهارمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

سید ابوالقاسم جزایری – استاد دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهرا

چکیده:

آلرژی غذایی مشکلی است که بخشی از جامعه به آن دچار هستند. با توجه به این که یکی از هدفهای برچسب گذاری تغذیه ای فرآورده های غذایی این است که به مصرف کننده آگاهی هایی داده شود تا بتوانند مواد غذایی خود را بهتر و درست تر انتخاب کنند، لازم است اطلاعات مربوط به آلرژی زایی (یا آلرژی زایی احتمالی) مواد خوراکی روی برچسب ذکر شود. ذکر این گونه اطلاعات روی برچسب کارشناسان و مشاوران تغذیه و پزشکان نیز کمک می کند توصیه های غذایی بهتری به بیماران و مراجعان خود بکنند. در سطح بین المللی استانداردهایی برای برچسب گذاری عمومی مواد غذایی وجود دارد. در جمهوری اسلامی ایران نیز، هم اکنون استانداردها به ذکر آلرژی زایی مواد غذایی بر روی برچسب توجه کافی بشود. البته لازم است با همکاری کارشناسان ذیصلاح ضوابتی برای این که در رابطه با آلرژی زایی مواد غذایی دقیقا چه مطالبی باید روی برچسب ذکر شود، تعیید گردد.