سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

گیتی ستوده – دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران

چکیده:

فیتات به طور معمول در حبوبات، غلات، سبزیجات و میوه جات یافت می شود. اثرات ضد تغذیه ای فیتات به طور عمده در ارتباط با پیوند آن با عناصر معدنی مانند روی، منیزیم، کلسیم، مس، آهن و درشت مغذی ها می باشد که سبب کاهش جذب آنها می شود. از طرف دیگر اثرات مفید فیتات در کاهش خطر برخی سرطان ها مانند پستان، کولون، کبد، لوسمی، پروستات، سارکوم و پوست یا درمان آنها در حیوانات آزمایشگاهینشان داده شده است. مکانیسم های احتمالی اثر فیتات در پیشگیری از سرطان عبارتند از ممانعت آنزیمی، تداخل با عناصر معدنی و اثرات انتی اکسیدانی، تغییرات ژن و افزایش ایمنی.