سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

نادیا احمدی – کرج – موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران- گروه پژوهشی مواد غذایی
افسانه سمیعی –

چکیده:

امروزه تحقیق در راستای تولید محصولات پروبیوتیک با خواص تغذیه ای و اثرات درمانی مطلوب ، روند رو به رشدی را دنبال می کند. ویژگی های منحصر به فرد میکروارگانیسم های پروبیوتیک ( لاکتوباسیلوس ها و بیفیدوباکترها ) در حفظ تعادل میکروفلور رودهای انسان و بهبود اختلالات گوارشی ، کاهش کلسترول خون ، اثرات ضد سرطانی ، درمان آسیب های کبدی و دهها اثر سودمند دیگر، موجب شده است که تلاش برای جای دادن آنها در رژیم غذایی انسان مستمرتر شود . فراورده های میکروبی یا پروبیوتیک ها از کلمه یونانی پروبیوس که در لغت به معنای حمایت از حیات است ، گرفته شده است . اینعبارت برای توصیف افزودنی های زنده میکروبی که به خوراک افزوده می شوند ، به کار می رود ، که قادرند با ایجاد یک تعادل میکروبی در جمعیت فلور روده و پیشگیری از عفونت های گوارشی اثر مثبتی روی بهبود عملکرد انسان داشته باشند . از مهمترینمزایای این فراورده ها این است که پس از وارد شدن به سیستم گوارشی در بافت های بدن باقی نمانده و بر خلاف آنتی بیوتیک ها هیچ گونه مقاومت میکروبی پس از مصرف آن ایجاد نمی شود . هدف از استفاده این فراورده ها متأثر کردن فعالیت میکروبی دستگاه گوارش یا به عبارت دیگر بهبود وضعیت سلامتی ، رشد و عملکرد انسان می باشد