سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

عبدالحسین ضیائیان – عضو هیات علمی مراکز تحقیقات کشاورزی فارس
جلال قادری – عضو هیات علمی مراکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه

چکیده:

هرچند ضرورت گوگرد دررشد گیاه شناخته شده است ولی اطلاعات کمی درباره طبیعت و قابلیت استفاده ترکیبات گوگرد در خاک ها موجود است (۱۰). افزایش هملکدر دانه ذرت به واسطه مصرف گوگرد توسط محققان متعددی گزارش شده است (۲، ۳، ۵، ۶، ۸، ۹ و ۱۰) . حس و اولسن (۱۹۹۶) در یک آزمایش گلخانه ای تاثیر گوگرد بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت را در سه خاک آهکی، خنثی و اسیدی بررسی و گزارش نمودند که جذب روی توسط ذرت در خاک های آهکی نسبت به شاهد قابل ملاحظه بوده اما در دو نوع دیگر این افزایش چشمگیر نبوده است . از طرفی کلین و همکاران (۱۸۹۸) در آزمایش های خود عدم پاسخ ذرت به کاربرد گوگرد را به تامین گوگرد از سایر منابع نسبت می دهند. درمورد اثرات کاربرد روی در تولید ذرت نیز تحقیقات زیادی صورت گرفته است (۱، ۴، ۷و۹).