سال انتشار: ۱۳۹۳
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
تعداد صفحات: ۱۰
نویسنده(ها):
سحر ذکائیان – دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد واحد قوچان
علی مقیمی – دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد واحد قوچان
احسان برسلانی – دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد واحد قوچان

چکیده:
از زمان های گذشته شیر شتر جایگاه ویژه ای در طب قدیم و آیات و روایات دین مبین اسلام داشته است. امروزه نیز مشخص شده است که این ماده غذایی دارای پروتئین های محافظتی زیادی است که خاصیت ایمنی زایی، ضد باکتریایی و دارویی به آن می بخشد شیر شتر به سبب وجود مواد مغذی و خواص درمانی سرشار از آنتی بادی ها و ترکیبات ضد سرطانی است و به دلیل وجود انسولین بیشتر نسبت به شیرگاو گزینه مناسبی برای افراد دیابتی ، رژیمی و حساس به لاکتوز می باشد. مطالعات نشان داده است این شیر دارای عوامل دارویی بسیار زیادی است . پروتئین لاکتوفرین در این شیر که ده بار بیشتر از شیر گاو بوده دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد ویروسی و همچنین دارای قابلیت مبارزه با بیماری هایی مثل سرطان ، آلزایمر ، هپاتیت C، سل، زخم معده، دیابت، و ایدز می باشد. این تحقیق قصد دارد یافته های دانشمندان در زمینه شیر شتر را با بیانات قرآن کریم و احادیث ائمه اطهار و همچنین طب سنتی مقایسه نماید. نتایج این تحقیق نشان می دهد آنچه که اولیا گرامی و قرآن کریم و طب قدیم ایران بدان تاکید نموده اند با یافته های محققین مطابقت کامل داشته و به استناد احادیث و روایات می توان در مواردی که هنوز علم آن را کشف نکرده تحقیقاتی را جهت یاری جستن از این احادیث و روایات انجام داد.