سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

مهشید فخرایی لاهیجی – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین
محسن سیلسپور – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین

چکیده:

گل گلایل یکی از گلهای پیازی زینتی با تنوع رنگهای مختلف است که ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است. با توجه به اهمیت تجاری و اقتصادی این گل به عنوان گل شاخه بریده شده در بازارهای داخلی و خارجی، تغذیه بهینه آن با هدف افزایش طول عمر، حفظ و نگهداری کیفیت آن پس از برداشت، حائز اهمیت است. عدم تعادل در مصرف کودهای شیمیایی، آهکی بودن خاک ها، کیفیت پایین آب آبیاری و نیاز غذایی بالای واریته های اصلاح شده در بسیاری موارد منجر به ظهور کمبود ریز مغذیها خصوصا آهن ورودی در این گیاه شده است که کشاورزان عموما این مشکل را با مصرف کلاتهای گران قیمت خارجی رفع می کنند. به منظور کیفیت و طول عمر بیشتر گل گلایل رقم اسکار از روش محلولپاشی تامین نیاز غذایی آهن و روی را بر روی این گل مورد استفاده قرار گرفته است (۵و۶). بهترین راه برای جبران کمبود اهن از طریق محلولپاشی ترکیبات آهن در زمان رشد گیاه توصیه شده است (۲) . طی تحقیقاتی که درباره عناصر غذایی آهن و روی باغلظتهای ۲% و ۴% در افزایش تعداد گلچه، وزن سنبله، طول گیاه، تعداد برگها تاثیرات آنها کاملاً مشهود بوده است. ریز مغذیها در عمر پس از برداشت در گل رز موجب افزایش طول عمر وبازارپسندی می شود (۳).
همچنین تحقیقات نشان داده است(۱)، که مصرف سولفات آهن در خاک باعث افزایش ۸ درصدی دوره زمان کاشت با ظهور گل آذین، ۵۰ درصدی افزایش طول خوشه کل دهنده، ۱۷ درصدی قطر ساقه و ۲۰ درصدی افزایش عمر پس از برداشت و ۷۱ درصدی افزایش وزن پیازچه و پیاز تولید گردیده است.