مقاله اثر پارامترهاي فرآيند بر گرفتگي غشا ميکروفيلتر در حين شفاف سازي آب انار که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۹ در پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران از صفحه ۶۳ تا ۷۲ منتشر شده است.
نام: اثر پارامترهاي فرآيند بر گرفتگي غشا ميکروفيلتر در حين شفاف سازي آب انار
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله غشا
مقاله آب انار
مقاله گرفتگي
مقاله شفاف سازي

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: ميرسعيدقاضي حسين
جناب آقای / سرکار خانم: امام جمعه زهرا
جناب آقای / سرکار خانم: ابراهيم زاده موسوي سيدمحمدعلي
جناب آقای / سرکار خانم: اروجعليان عبدالرضا
جناب آقای / سرکار خانم: نويدبخش مهدي

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
آب انار که ميوه اي با خواص تغذيه اي بسيار مفيد است داراي ظاهري کدر است که نگهداري و تغليظ آن را دچار مشکل مي کند. ميکروفيلتراسيون آب انار باعث کاهش کدورت آب ميوه مي شود. يکي از مشکلات موجود در اين فرآيند پديده گرفتگي است که عوامل مختلفي بر آن تاثير گذار مي باشند. در اين تحقيق اثر سرعت جريان (۰٫۰۴۳ تا ۰٫۵۳۶M/s)، فشار (۰٫۵ تا ۵ بار)، نوع غشا (پلي وينيليدن فلورايد و استرهاي ترکيبي سلولز) و اندازه منفذ غشا (۰٫۱ و ۰٫۲۲ ميکرومتر) بر ميزان گرفتگي بررسي شد. نتايج نشان داد که افزايش سرعت جريان در تمامي غشاهاي مطالعه شده باعث کاهش قابل ملاحظه گرفتگي غشا پس از شفاف سازي آن مي شود. افزايش فشار به دليل افزايش نيروي محرکه افزايش ميزان گرفتگي را در پي داشت. با افزايش خاصيت آبدوستي در غشا و با افزايش اندازه منفذ ميزان گرفتگي غشا بيشتر مي گردد. مطالعات تکميلي به منظور تاييد نتايج تئوريکي توسط عکسبرداري سطح و سطح مقطع غشا توسط ميکروسکوپ الکتروني انجام شد و نتايج تئوري را تاييد نمود.