سال انتشار: ۱۳۸۲

محل انتشار: چهارمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

نکیسا پوراصغری – مدیر R&D و نماینده مدیریت شرکت دام و دریا (پونل)

چکیده:

سیستم HACCP مدیریت تضمین ایمنی غذاست که در سال ۱۹۶۰ میلادی توسط کمپانی پیلسبوری ارتش امریکا و سازمان فضایی ناسا به منظور بهبود تولید مواد غذایی سالم ابداع گردید. ناسا خواستار برنامه ای بودکه نواقص را به صفر رسانیده و ایمنی مواد غذایی مورد استفاده توسط فضا نوردان را تضمین نماید. پیلسبوری سیستم HACCP را بعنوان سیستمی که بتواند علیرغم به حداقل رسانیدن نمونه برداری و آزمایش فراورده های نهایی، ایمنی غذا را به بالاترین حد ارتقا دهد، معرفی نمود.
نحوه استفده از HACCP در خصوص مواد غذایی کنسرو شده کم اسید در سال ۱۹۷۴ در ایالات متحده توسط اداره نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریکا تکمیل گردید و در سال ۱۹۸۵ آکادمی ملی علوم امریکا این سیستم را جهت حصول اطمینان از ایمنی غذا توصیه نمود. پس از آن بکارگیری آن توسط سایر ارگانهای رسمی نیز توصیه شد تا اینکه در سال ۱۹۹۱ کد کس غذایی (FAO-WHO) یک گروه کار آمد را مامور آموزش چگونگی استفاده از سیستم HACCP نمود که این مسئله موجب گسترش سیستم HACCP در تمام جهان گردید.