سال انتشار: ۱۳۹۳
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
تعداد صفحات: ۱۱
نویسنده(ها):
طیبه دلیر – کارشناس ارشد صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد واحد آزادشهر
مهدی قانعی اردکانی – کارشناسی ارشد کامپیوتر _ نرم افزار ، مدرس دانشگاه

چکیده:
یکی از چالشهای جدی در مدیریت صنایع غذایی ، عدم توجه به پارامتر های کیفیت غذایی است که علاوه بر تأثیر بر سلامت جسمی، تبعات اجتماعی و روانی نیز به همراه دارد ، از اینرو پایش پارامترهای غذایی و مقابله با ناامنی غذایی در جامعه لازم و ضروری به نظر می رسد . مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پارامترهای غذایی دانشگاهها پیش بینی وضعیت کیفیت ساختار غذایی دانشجویان در آینده به منظور شناسایی عواملی که دچار افت امنیت غذایی شده و ادامه تحصیل آنها با مشکل روبروخواهد شد ، می پردازد . در این تحقیق با استفاده از تکنیکهای داده کاوی وضعیت غذایی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفته است . برای ساخت مدل نوین مورد نظر از تکنیک های مختلفی نظیر شبکه های عصبی، رگرسیون لجستیک و SVM استفاده گردیده است. عملکرد هر یک از مدلها، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج بدست آمده با یکدیگر مقایسه گردیده اند. اعتبار سنجی انجام شده بر روی مدلها اثبات می کند که نتایج بدست آمده دقیق و قابل اعتماد بوده اند . با بکارگیری مدل بدست آمده ، مدیرانغذایی می توانند مشاوره های لازم را برای پیشگیری از رسیدن دانشجویان به وضعیت نا امن غذایی بکار گیرند. همچنین این مدلها می توانند به عنوان یک ابزار پشتیبان تصمیم گیری در سیستم های مدیریتی صنایع غذایی مورد بهره برداری قرار گرفته و نقش مهمی را در ارتقاء سطح امنیت غذایی داشته باشند.