سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

آریو امامی فر – دانشجوی دکتری صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان
پرستو صمدی – کارشناس ارشد صنایع غذایی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان

چکیده:

گوجه فرنگی (Lycopersion esculentum) یکی از پر مصرف ترین محصولات کشاورزی در ایران، سرشار از ویتامین ها و ترکیبات زیست فعال ازجمله لیکوپن و ترکیبات فنولی است. لیکوپن یک هیدروکربن تتراترپن با خصوصیات زیست فعالی ازجمله فعالیت ضد اکسیداسیونی، توقف رشد سرطان ، ممانعت از دیابت و کاهش بیماری های قلبی است. ترکیبات فنلی ، با خاصیت ضد اکسیداسیونی قوی اثر مثبتی بر حفظ سلامت سلولهای بدن دارند.راندمان در دسترس قرارگیری سلولی این ترکیبات در محصولات فرایند شده حاصل از گوجه فرنگی مانند رب، سس و آب گوجه بدلیل اعمال فرایند حرارتی،بالاتر از محصول خام است .از طرفی می توان با بکارگیری روش های مناسب کشاورزی سالم فراوانی ترکیبات زیست فعالرا در گوجه فرنگی افزایش داد.