سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

ریحانه فربودی – کارشناس ارشد واحد تضمین کیفیت کارخانه مولتی مشهد و مدرس دانشگاه آزاد
سیدعلی مرتضوی – استاد دانشکده کشاورزی.دانشگاه فردوسی

چکیده:

از میان ترکیبات عمده شیر برخی به عنوان شاخص های کیفی مهم انتخاب شده اند که البته مستقل از یکدیگر هم نیستند مثلا" اگر به لحاظ بهداشت و سلامت توصیه می شود که شیر با بار میکربی و سلول های سوماتیک و ترکیبات فلزی سنگین کمتر وبا پروتئین بیشتر مصرف شود . وابستگی صریحبین این شاخص ها با یکدیگر و نیز تابعیت آنها از نظر نژاد ، محیط نگهداری ، نوع تغذیه و امکانات شیردوشی و سایر موارد واضح به نظر می رسد .در این پژوهش از روی این معیار حدود ۱۵۰ گاوداری در اطراف مشهد به دو دسته صنعتی و نیمه صنعتی تقسیم و شاخص های کیفی شیر به مدتیک سال در مورد آنها سنجیده شد .نتایج تجربی نشان می دهد که تفاوت قابل ملاحظه ای بین کیفیت شیر خام دو نوع دامداری از نظر پروتئین و چربی وجود ندارد ولی این تفاوت در بارمیکربی و میزان سلول های سوماتیک ملاحظه شد