سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

محمد فارسی – عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
بنفشه جلال زاده – عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد مشهد

چکیده:

برای صدها سال اصلاح‌کنندگان گیاهان خویشاوند را در تلاقی‌های بارور شرکت داده‌اند و از میان نتاج آنها ترکیباتی را انتخاب کرده‌اند که به گیاه خصوصیات جدیدی را می‌دهد که برای بشر سودمند می‌باشند.بیوتکنولوژی گیاهی پروسه تولید گیاهان تغییر یافته ژنتیکی است که از طریق انتقال اطلاعات ژنتیکی از یک موجود، دستورزی آن در آزمایشگاه و انتقال آن به یک گیاه به منظور تغییر ماهیت خصوصیات آن صورت می‌گیرد.به کمک این تکنولوژی دانشمندان قادرند که ژن دلخواه خود را از هر موجودی به گیاه میزبان انتقال دهند. روش‌های مختلف معرفی ژن‌های خارجی به داخل گیاهان زراعی عبارتند از: استفاده از آگروباکتریوم، ریزتزریقی، درشت تزریقی، الکتروپوراسیون و تفنگ ژنی.به عنوان مثال در ذرت تراریخته Bt، که آفت کشش را خود تولید می‌کند، حاوی ژنی از یک باکتری است.گوجه‌فرنگی‌هایی که در مدت نگهداری در انبار قرمزی و آبداری خود را از دست نمی‌دهند، نتیجه مهندسی ژنتیک هستند.همچنین با استفاده از این روشها گوجه فرنگی هایی تولید شده اند که قابلیت ماندگاری بیشتری در سوپر مارکت دارند و دیرتر پلاسیده می شوند.