سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

علیرضا حسابی نامقی – اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی منابع طبیعی خراسان رضوی
محمدرضا بیرجندی – اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده:

استان خراسان یکی از قطبهای تولید و فرآوری گوجه فرنگی است که باقیمانده این محصول پس از استخراج فرآورده های اصلی ، تفاله می باشد. این محصول قابلیت استفاده در تغذیه دام و طیور را دارد. بررسیها نشان داده است که تفاله گوجه فرنگی با دارا بودن حدود ۲۲ درصد پروتئین خام، ۱۰ درصد چربی و ۵۵ درصد NDF به عنوان یک غذای با ارزش در تغذیه دام های پرواری و شیری مورد استفاده قرار می گیرد. به نظر می رسد چنانچه با روشهای فیزیکی دانه از پوستهتفاله جدا شود، قسمت دانه با چربی و پروتئین حدود ۱۵ و ۳۲ درصد و به کمک روشهای خرد نمودن فیزیکی، به عنوان یک منبع با ارزش غذائی در صنعت طیور کاربرد دارد. شناسایی و کاربرد بهتر این فرآورده ضایعاتی، راهکار مناسبی جهت کاهش هزینه های تغذیه در واحدهای دامی و رفع مشکل زیست محیطی است.