سال انتشار: ۱۳۷۵

محل انتشار: اولین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

اخترالملوک کاظمی دلیری – دانشگاه صنعتی شریف، مرکز تحقیقات مهندسی بیوشیمی و کنترل محیط زیست

چکیده:

ضایعات کشاورزی (پوسته برنج، خرماهای ضایعاتی، ضایعات سیب زمینی) و ضایعات حاصل از کارخانجات تولید قند و نشاسته از ذرت (پس آب ذرت) و تولید پنیر (آب پنیر) ، تولید قند و شکر (ملاسهای چغندرقند و نیشکر) موادمعذی که حاوی منابعکربن و ازت و املاح مختلف بوده که جهت میکروارگانیسمها(باکتریها، قارچها، مخرمها) بعنوان سوبسترات و تهیه مواد مختلف شامل اسید لاکتیک، اسید سیتریک، اتانل، پروتئین تک یاخته و آنزیمهای سلولاز و پروتئاز و انواع آمیلاز [۱و۲] آنتی بیوتیکها (پنی سیلین ) [۳] مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از ضایعات سبب کاهش آلودگی محیط زیست و تولید مواد جدید می گردد. تولید این مواد که در صنایع مختلف بعنوان مواد افزودنی، مواد غذایی و خوراک دام طیور و مواد داروئی و شیمیایی بکار می رود و اکثرا وارداتی هستند با تولید صنعتی گامی در جهت توسعه و افزایش بهره وری و رسیدن بهخودکفایی برداشت خواهد شد.