سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

اصلان عزیزی – موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و

چکیده:

مواد غذایی قادر به نگهداری بدون بسته بندی نبوده و از اولین مراحل تولید فساد مواد غذایی شروع شده و در کمترین زمان کاملاً از بین می شود. که این فساد به نوع غذا بستگی دارد. بسته بندی عبارت است از محافظی که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله پس از برداشت و تولید تا مرحله مصرف حفظ کند. که این پوشش‌های بسته بندی عامل بازدارنده فساد و حافظ ارزش محصول می باشد. بسته بندیهای مرسوم در کشور از دیر باز برای مشتقات گوجه‌فرنگی کوزه های سفالی، قوطی و شیشه بوده که به مرور زمان سفال بدلیل سنگینی و هزینه حمل و نقل کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. فقط امروزهقوطی شیشهبطری هایپلاستیکیمتداول می باشد. این پوشش بسته بندی قادر بهحفظ مواد ازآلودگی میکروبی، مواد خارجی، نور و اکسیژن می باشد . در ضمنبر اثر نور و یا حرارت زیاد و تماس با موادغذایی، ترکیبیثالثبر جا نمی گذارد (Food Migration) و از مقاومت خوبی بر خور دارند که HDPE، HMHDPE و PP در کشور تولید شده و می تواند آینده بسیار خوبی در صنایع غذایی داشته باشد.