سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هفتمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

حشمت اله آقارضی – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
جمال الدین هاشمیان – مرکز آب و انرژی دانشگاه صنعتی شریف
حسین گنجی دوست – دانشکده فنی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده:

برکه های ماکروفیت یکی از روشهای تصفیه تکمیلی فاضلاب است که پس از مرحله تصفیه اولیه و یا بعد از تصفیه ثانویه مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه تصفیه فاضلاب مجتمع تولید و بسته بندی گوشت زیاران مورد بررسی قرار گرفته است. در این مجتمع علاوه بر واحد کشتر واحدهای صنعتی زهتابی، سالامبور سازی و تبدیل مازاد فعالیت دارند. فاضلابهای تولیدی پس از جمع آوری به حوض بی هوازی هدایت می شوند. زمان ماند حوض مذکور ۷ روز است. بعد از این حوض ۴ حوض متوالی وجود دارد که زمان ماند فاضلاب در مجموع آنها ۱۵ روز می باشد. این حوضها بسته به دما بصورت هوازی یا دوزیستی عمل می کند. فاضلاب بعد از خروج از حوضچه های مذکور وارد یک حوض ماکروفیت می شود. مساحت کل حوض ماکروفیت ۱۷۰۸ متر مربع، مساحت گیاهکاری شده ۷۶۲ متر مربع، زمان ماند حدود یک روز، عمق متوسط ۰/۳۵ متر و نوع گیاه، لویی (Cattile) به اسم علمی Typha laxmanni می باشد. این روش در حذف مواد معلق BOD و COD ازت و سولفید راندمان خوبی را نشان داده است.