سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
تعداد صفحات: ۵
نویسنده(ها):
مژگان صفدرزاده – دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی
مرتضی عسکر – دانشگاه آزاد اسلامی گرگان

چکیده:
امروزه استفاده ازشیرین کننده های طبیعی و نقش آنها درصنایع مختلف بیماران دیابتی و تغذیه اهمیت زیادی پیدا نموده اند به دلیل خاصیت شیرین کنندگی ودرمانی برگ استویا این گیاه به شدت ازنظر اقتصادی و علمی مورد توجه قراردارد گیاه Stevia rebaudiana دربرگهای خودش تولید گلیکوزیدهای شیرین استویل می کند استویوزاید به عنوان صالی ترین جز شیرین کننده دربرگهای این گیاه بوده و ۱۰۰-۴۰۰ برابر شیرین تر ازساکارز می باشد استفاده ازترکیبات موجود دراستویا به دلیل نقش آن درحفظ سلامتی و کنترل دیابت به طور گسترده ای درحال افزایش است و میرود که به تدریج جایگزین سوکروز شکر معمولی شود استفاده وسیع ازاستویوزاید درصنایع غذایی و دارویی و محصولات غذایی متنوعی ازجمله غذاهای خشک شده دریایی انواع سس ها نوشابه ها کمپوت، آدامس، بستنی ، خمیردندان و دهان شوی قابل بهره برداری است