سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فروغ اعظم طالبان – دانشیار دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات ب

چکیده:

مواد ضد سرطان و آتروسکلروز، به ویژه ترکیبات کاهش دهنده ذخایر چربی (آنتی اکسیدانها فیبرها، نشاسته مقاوم و …) در درجه نخست در زمره مواد موجود در خوراکیهای گیاهی به شمار می روند.
به تازگی در خوارکیهای حیوانی (چربی شیر و گوشت نشخوار کنندگان) نیز موادی شناسایی شده اند که دارای خواص ضد سرطان هستند.
نشخوار کنندگان میزان قابل توجهی مواد غیر قابل استفاده برای انسان را با کمک باکتریها موجود در شکمبه،به مواد مغذی با ارزش تبدیل می کنند. در این بین (نسبت به نوع باکتری) مقادیری پروتئین و لیپید باساختمان شیمیایی ویژه توسط انها ساخته می شود. مثلا چربی ا ین باکتریها دارای نوعی لینولئیک اسید کانژوگه با علامت اختصاری (Conjugated Linoleic Acid) CLA و با خواص مخصوص به خود است. اسید چرب یاد شده دارای چندین ایومر فعال نیز هست.