سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

ایوبعلی قاسمی – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

چکیده:

کشور ایران به علت داشتن شرایط اقلیمی متنوع و مساعد یکی از مناطق عمده کشت و پرورش درختان میوه در جهان محسوب می شود از نظر تنوع تولید محصولات باغی ایران بعد از چین و آمریکا در رتبه سوم جهان قرار دارد و از لحاظ سطح زیر کشت محصولات خرما، انار و پسته مقاوم اول، زردآلو دوم، گردو چهارم، فندق و سیب پنجم، بادام و انگور ششم، مربات هشتم و گلابی مقام چهاردهم را در بین کشورهای تولید کننده میوه در جهان به خود اختصاص داده است. سطح زیر کشت باغهای کشور در سال ۱۳۸۰ بصورت نهال ۴۳۵۶۹۱ هکتار وبصورت درختان بارور ۱۷۴۵۴۱۲ هکتار با میزان ۱۱۷۷۴۹۸۸ تن میوه برآورد شده است (۱).
بر اساس آمارهای ارائه شده تنها حدود ۱۰ درصد از کل زمین های قابل کشت دنیا ممکم است بدون تنش سرمازدگی باشند. خسارت سرمازدگی در آمریکا سالانه حدود ۴-۳ درصد و در برخی مناطق نظیر برزیل و نیمکره جنوبی حدود ۵ درصد و در ایران حدود ۳-۲/۵ درصد گزارش شده است (۷). خسارت سرمازدگی و یخبندان اسفند ۷۵ در مناطق مختلف استان خوزستان بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال تخمین زده شده است. همچنین خسارت سرمازدگی فروردین ۷۶ باغهای استان چهارمحال وبختیاری بالغ بر ۵۰ میلیارد برآورد شده است.