سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

حسن صالحی – موسسه تحقیقات شیلات، شیلات ایران

چکیده:

آبزیان نزدیک به یک چهارم عرضه جهانی پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان را تامین می کنند. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، ماهی به صورت سنتی از اجزای تکمیل کننده غذای ساده نشاسته ای است. ماهی به عنوان "گوشت" در جهان مشهور است و مهمترین نقش شیلات در اقتصاد توسعه یافته و یا در حال توسعه، ایجاد فرصت های شغلی، درآمد، توسعه روستایی و تحصیل ارز می باشد. بر اساس آمار رسمی خواروبار جهانی تولید جهانی آبزیان (صید و پرورش) در سال ۲۰۰۲ میلادی (ببدون گیاهان آبزی) به حدود ۱۴۰ میلیون تن رسید نکته قابل توجه این است که علی رغم رشد بسیار کم صید از دریاها، آبزی پروری با رشد متوسط سالانه ۱۱ درصد به حدود ۴۰ میلیون تن افزایش یافت اگر پرورش گیاهان آبزی را نیز به رقم فوق اضافه کنیم به حدود ۵۰ میلیون تن بالغ می گردد.