سال انتشار: ۱۳۹۴
محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران
تعداد صفحات: ۳
نویسنده(ها):
پریسا بیاتی – دانشگاه کشاورزی و منایع طبیعی رامین خوزستان

چکیده:
امنیت غذایی در حقیقت بنیان یک جامعه توسعه یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی اعضای آن می باشد. امنیت غذایی زمانی وجود دارد که مردم در تمام اوقات، دسترسی فیزیکی و اقتصادی به مواد غذایی کافی، سالم و مغذی داشته باشند و بتوانند نیازها و ترجیحات غذایی خود را برای زندگی سالم و فعال فراهم کنند. دسترسی به مقدار کافی مواد غذایی و سلامت تغذیه ای از محورهای اساسی توسعه است و زیر بنای پرورش نسل های آتی کشور محسوب می شود. تاریخچه بحث امنیت غذایی به بیش از ۵۰ سال پیش و اعلامیه حقوق بشر در سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ برمی گردد. مفهوم امنیت غذایی مفهومی چند بعدی است. محصولات کشاورزی، تجارت، درآمد، کیفیت غذا، آب پاکیزه ، بهداشت، حکومت و سیاست همگی عوامل موثر برامنیت غذایی هستند.تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای و الکترونیکی تهیه گردیده است سعی دارد ضمن بیان اهمیتامنیت غذایی برای نسل امروز و نسل های آینده راهکار هایی برای افزایش امنیت غذایی ارائه دهد.