سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

مصطفی شهیدی نوقابی –

چکیده:

شکر بعنوان محصول نهایی در کارخانجات قند بوده و لذا کیفیت بالایی را می طلبد و بدین جهت بایستی کمترین سطح ترکیبات غیر قندی و بخصوص مواد رنگی را دارا باشد که این امر علاوه بر افزایش کیفیت محصول (شکر) در راندمان کارخانجات قند نیز موثر است چرا که هرچه ناخالصی محلولی که کریستالیزاسیون روی آن انجام می گیرد کمتر باشد درجه کریستالیزاسیون آن محلول بالاتر خواهد بود. اولترافیلتراسیون یکی از راهههای رسیدن به این هدف است و بکارگیری آن در بهبود کیفیت شربت رقیق علاوه بر کیفیت محصول و افزایش راندمان باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از الودگی محیط خواهد شد.در این کار از شربت رقیق (قبل از ورود به اواپراسیون) حاصل ازکارخانه قند شیرین خراسان جهت ورودی سیستم استفاده شد و میزان تاثیر این فرایند بر جداسازی ترکیبات غیر قندی و خصوصا ترکیبات رنگی و اثر عوامل مختلف عملیاتی بر میزان شار و تغییر صفات مورد بررسی قرار گرفته است. دما در سه سطح (۳۰، ۴۰ و ۵۰ درجه سانتی گراد) ، فشار در سه سطح (۱، ۲ و۳bar) وزمان در سه سطح (۱۵، ۳۰، ۴۵ دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده اثر مطلوب این فرایند بر صفات شربت بوده است.