سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: هفتمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

طیبه محمدلو – اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شی
فاطمه روحی – اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شی
محمد سیروس آذر – اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شی

چکیده:

یکی از راههای جبران کمبود آب و تامین آب شیرین مورد نیاز، بویژه در مناطق کم آب، شیرین سازی آب شور دریاها است . فرآیند تقطیر یکی از راههای شیرین سازی آب است که از دیرباز مورد استفاده قرار می گیرد و به روشهای مختلف پیوسته، نیمه پیوسته و ناپیوسته انجام می شود . در این تحقیق، به مدلسازی عملیات تقطیر آب شور در فرآیند تقطیر نیمه پیوسته (SemiBatch) پرداخته شده و میزان تاثیر پارامترهایی از قبیل میزان محصول تولیدی،غلظت نمکها و املاح در آب شور و … بر روی میزان انرژی مورد نیاز فرآیند بررسی شده است . همچنین برآورد اولیه هزینه های جاری فرآیند بدلیل اهمیت بحث اقتصادی و بهینه سازی مصرف انرژی مورد بررسی قرار گرفته است . برای این منظور، مطالعه موردی بر روی آب دریاچه ارومیه، بعنوان یکی از شورترین آبهای دریایی انجام پذیرفته است . براساس نتایج بدست آمده، می توان با توجه به مقدار آب شور موجود و میزان شوری آن و همچنین مقدار آب مقطر مورد نظر، هزینه های جاری را تعیین نموده و ازصرف هزینه های بی مورد اجتناب کرد .