سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

نوشین شهیدی – عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خد

چکیده:

دیابت یک بیماری مزمن است که نیاز به ایجاد تغییرات مستدام در طول عمر دارد. مدیریت دیابت شامل درمان پزشکی تغذیه ای، ورزش ، پایش قند خون، آموزش خود مراقبتی و اصلاح رفتاری است . درمان پزشکی تغذیه ای (Medical Natrition Therepy) برای بیماری دیابتی توسط انجمن دیابت آمریکا در سال ۱۹۹۴ پیشنهاد گردید. و تغییر اساسی در عملکرد رژیم شناسان، پزشکان و پرستاران بوجود اورد. تغییر در فلسفه، توصیه های علمی و ترمینولوژی مدیریت تغذیه برای بیماران دیابتی آن را از یک فرایند ریاضی بهیک فرایند ادراکی تبدیل نمود. با اهمیت درمان پزشکی تغذیه ای در پیامد دیابت در کارآزمای بالینی کنترل دیابت و عوارض Diabets Control and Complication Trial (DCCT) به همراه اخرین توصیه های غذایی پیشنهادی توسط کمیته های بین المللی ، نحوه توزیع درشت مغذی در برنامه غذایی و نقش رژیمهای غنی از MUFA درمقایسه با رژیم غنی از CHO و تاثیر آن در کنترل گلیسمی و پروفیل چربیهای خون اشنا می شویم.