سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

جلیل بغدادچی – دانشیار دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درم

چکیده:

دوران نوجوانی مرحله ای از زندگی می باشد که با رشد سریع جسمانی و افزاش توده بدنی توام می ابشد در این مرحله مقادیر قابل ملاحظه ای پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر و منیزیم در بدن ذخیره می گردد و میزان بعضی مواد دیگر نیز تا حدودی افزایش می یابد. برای انجام رشد و توسعهبافت های مختلف بدن بعضی از ویتامین ها نقش مهمی بر عهده می گیرند و اگرچه کلیه ویتامین ها در این مرحله از زندگی همانند مراحل دیگ رباید به مقدار کافی تامین شوند اما در این میان رتینول یا ویتامین A، کالیفرول یا ویتامین D، تیامین یا ویتامین B1، ریبوفلاوین یا ویتامین B2، نیاسین یا ویتامین PP اسید فولیک ، پیریدوکسین یا ویتامین B6 و بالاخره اسید اسکوربیک یا ویتامین C نقش و اهمیت ویژه ای در دوران نوجوانی دارا هستند. در این مقاله به طور اختصار هر یک از ویتامین های مزبور و نقش ویژه انها دردوران نوجوانی مورد بحث قرار می گیرد.