سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: دومین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمدمهدی سلطان دلال – گروه پاتوبیولوژی – دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
فاطمه آقاسید جوادی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده:

یرسینیوز یک بیماری زئونوز می باشد و عفونت با یرسینیا انترو کو لیتیکا همراه با طیف گسترده ای از نشانه های بالینی مختلف در جوانان و کودکان و بالغین میباشد. این باکتری تاکنون از منابع گوناگونی مثل آب و گوشت و شیر و …جدا شده است و با توجه به مصرف روزافزون سبزیجات خام در وعده های مختلف غذایی و با توجه به شیوع عفونت حاصل از این باکتری به جداسازی آن از سبزیجات اقدام نمودیم مجموعاً ۹ نوع سبزی (کاهو، کرفس، جعفری، ترب، هویج، گوجه فرنگی، کلم قرمز، قارچ و تره فرنگی) را مورد آزمایش قرار دادیم. روشهای به کار رفته عبارت بودند از روش پیشنهادی ISO و روش تغییر یافته آن که همراه با غنی سازی در سرمای ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۱۴ روز بود از ۱۱۰ نمونه سبزیجات خام مورد آزمایش با استفاده از روش ISO تغییر یافته توانستیم ۲ سوش یرسینیا را جدا نمائیم. این دوسوش متعلق به گونه های یرسینیا آنتروکلی تیکا و یرسینیا فردریکسنی بودند که به ترتیب از کاهو و جعفری جدا شدند. در ضمن با استفاده از تستهای بیوشیمیایی و بیماریزایی توانستیم به محیطی بودن دو سوش جدا شده و غیر بیماریزا بودن آن پی ببریم.