سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: پنجمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

غلامرضا فتح علیان – مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت بین المللی بازرسی کالای تجاری I.G.I
نصرت ا… گودرزی – رئیس آزمایشگاه محصولات کشاورزی و مواد غذایی شرکت بین المللی بازرسی کا

چکیده:

تهیه غذای حلال یکی از مشکلات مسلمانان و پیروان برخی سایر ادیان در کشورهای غیر مسلمان بوده و می باشد. با توجه به گستردگی بازار جهانی مواد غذایی و واردات و صادرات روز افزون فراورده های آماده، نیمه آماده و خام کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی که در اقصی نقاط جهان تولید می شود، مصرف کنندهمسلمان در داخل کشورهای اسلامی و یا غیر مسلمان نیاز به اطلاع از چگونگی تهیهماده غذایی عرضه شده و تطابق آن با ضوابط و شریعت اسلام و موازین بهداشتی داردکه این مهم با گواهی حلال و درج نشان آن بر بسته بندی غذاها می تواند موجب آسودگی خیال و ایجاد آرامش خاطر مصرف کننده را در پی داشته باشد و دغدغه هایی را که می تواند لذت مصرف غذایی پاک و سالم و بهداشتی را منقص کنند را از خاطر بزداید.
تقاضای رو به گسترش بازار جهانی برای مواد غذای حلال نوید بازار گسترده و رشد یابنده ای را برای صدور گواهی حلال جهت محصولات غذایی و اماکن تهیه و توزیع انها میدهد. جمعیت یک و نیم میلیاردی مسلمانان جهان بازار تقریبی ۸۰ میلیاردی دلاری را فراهم آورده است کهغذای حلال نیز می تواند سهم مناسبی از این بازار بزرگ داشته باشد. مسلمانان نیز که هر روز اطلاعات بیشتری در مورد وجود غذاهای سالم و حلال دربازار پیدا میکنند نقش مهمی در ایجاد تقاضای موثر برای بازار کالاهای حلال ایفا می نمایند.