مقاله بررسي اثرات فرآوري و نگه داري بر کيفيت شير تبخيرشده که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۹ در مجله علوم و صنايع غذايي از صفحه ۱۰۳ تا ۱۱۰ منتشر شده است.
نام: بررسي اثرات فرآوري و نگه داري بر کيفيت شير تبخيرشده
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله شير تبخيرشده
مقاله فرآوري
مقاله نگه داري
مقاله کيفيت

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: كوشكي محمدرضا
جناب آقای / سرکار خانم: بلقيسي سبا
جناب آقای / سرکار خانم: صفري غفار

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
در اين پژوهش توليد شيرهاي تبخيرشده از شير تازه و شير بدون چربي مورد مطالعه قرار گرفت. روش توليد شيرهاي تبخيرشده بر اساس تبخير در تبخير کننده تک مرحله اي مي باشد. پس از توليد، فرآورده ها به مدت ۳ ماه در انبار با دماهاي ۴ ، ۲۵ و ۳۷ درجه سانتي گراد نگه داري شدند و به منظور مطالعه خصوصيات کيفي، آزمايش هاي ارگانولپتيک انجام شد. نتايج آزمايش در قالب طرح بلوک هاي کاملا تصادفي و اسپلت پلات مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفتند. با افزايش درجه حرارت از ۴ درجه سانتي گراد به بالا و زمان نگه داري، تغيير رنگ در شير تبخير شده مشاهده گرديد. با افزايش درجه حرارت، تغيير در ويسکوزيته شيرهاي تبخيرشده به وجود مي آيد. نگه داري محصولات در دماهاي بالاتر از ۳۷ درجه سانتي گراد باعث بروز پديده ژله اي شدن شد. يکنواخت کردن طي دو مرحله در شير تبخيرشده موجب جلوگيري از ژله اي شدن مي شود.