مقاله بررسي تاثير آسكوژن در جـيره غذايي بر رشد و بازماندگي قزل آلاي رنگين (Oncorhynchus mykiss) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۷ در پژوهش و سازندگي از صفحه ۱۳۲ تا ۱۳۵ منتشر شده است.
نام: بررسي تاثير آسكوژن در جـيره غذايي بر رشد و بازماندگي قزل آلاي رنگين (Oncorhynchus mykiss)
این مقاله دارای ۴ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آسکوژن
مقاله قزل آلاي رنگين کمان
مقاله جيره غذايي

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: خادمي احمدرضا
جناب آقای / سرکار خانم: عباسي فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: جميلي شهلا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مديريت تغذيه در ماهيان پرورشي از مهم ترين مسايل توليد به شمار مي آيد. اغلب تا بيش از ۵۰ درصد از هزينه هاي توليد را غذا تشكيل مي دهد. لذا مي توان با به كار بردن غذاي خوب و با كيفيت بالا، قيمت تمام شده توليد را كاهش داد. اين امر ازطريق بالابردن درصد بقاي، كاهش ضريب تبديل غذايي، كاهش پرت غذا (شناوري مناسب غذا) و … انجام پذير است. در سال هاي اخير از افزودني هاي مختلف جهت بالابردن ضريب رشد و بقا استفاده مي شود. آسكوژن يكي از اين مواد مي باشد آسكوژن تحت نام هاي تجاري مختلف مانند واناژن (Vanagen) و اپتيمون(ptimun)  به بازار عرضه مي شود. استفاده از اين ماده در سال هاي اخير مورد توجه قرار گرفته است. آسكوژن در حقيقت پودري حاوي انواع نوكلئوتيدها مي باشد كه بعنوان يك ماده مكمل غذايي به جيره غذايي انواع جانوران اضافه مي شود. اين ماده به عنوان محرك سيستم ايمني استفاده مي شود ولي به دليل اينكه تاثير مثبتي در رشد و بقاي جانوران و آبزيان دارد، در بسياري موارد بعنوان عامل محرك و افزايش رشد بكار مي رود.