مقاله بررسي تاثير مقدار مايه تلقيح، غلظت قند و افزودن ويتامينها در فرآيند صنعتي تخمير الکلي در مقياس آزمايشگاهي که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۹ در زيست شناسي ايران از صفحه ۱۶۱ تا ۱۷۱ منتشر شده است.
نام: بررسي تاثير مقدار مايه تلقيح، غلظت قند و افزودن ويتامينها در فرآيند صنعتي تخمير الکلي در مقياس آزمايشگاهي
این مقاله دارای ۱۱ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله بهينه سازي
مقاله مايه تلقيح
مقاله غلظت قند
مقاله تخمير الکلي
مقاله بيوتين
مقاله اسيدپانتوتنيک

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: سينايي ندا
جناب آقای / سرکار خانم: رعايايي اردكاني محمد
جناب آقای / سرکار خانم: فولادي جمشيد

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
امروزه اتانول زيستي همچنان جزء مهمترين محصولات زيست فناوري مي باشد. مخمر Saccharomyces cerevisiae، در اين صنايع بيشترين کاربرد را دارد و ملاس نيز به واسطه فراواني و ارزان قيمت بودن و دارا بودن مقادير بالاي مواد قندي در ايران، منبع کربن مناسبي براي توليد اتانول محسوب مي شود. هدف از اين بررسي، در مرحله اول، بهينه سازي مقدار مايه تلقيح و سپس بهينه سازي غلظت قند محيط کشت است. با توجه به اهميت ويتامينها، اثر دو ويتامين بيوتين و اسيد پانتوتنيک نيز بررسي شد. ابتدا آناليز کاملي از ملاس نيشکر انجام، و بر اساس اجزاء آن و فرمول عمومي مخمر، ترکيب محيط کشتي مطابق با صنايع توليدي ترتيب داده شد. در ادامه، درصدهاي مختلف مايه تلقيح، افزوده و بازده و بهره وري مربوطه محاسبه و تحليل آماري شد. نتايج حاکي از آن است که ميزان مايه تلقيح ۴ ۷٫۷ درصد بالاترين بهره وري توليد اتانول را دارا مي باشد. سپس بريکسهاي مختلف ملاس مطالعه شد. نتايج نشان داد که بريکس  17.5(غلظت خون(۱۱۰ g/l :، بالاترين بهره وري را دارد. همچنين افزودن بيوتين به محيط کشت، تاثير قابل ملاحظه اي بر بهره وري تخمير ندارد. در حالي که وجود اسيد پانتوتنيک، باعث کاهش زمان تخمير و افزايش بهره وري توليد مي شود.