مقاله بررسي ترکيبات موثر و خواص آنتي اکسيداني اسانس گياه دارويي زيره سياه استان يزد که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در مرداد و شهريور ۱۳۸۹ در مجله دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني شهيد صدوقي يزد از صفحه ۲۸۴ تا ۲۹۱ منتشر شده است.
نام: بررسي ترکيبات موثر و خواص آنتي اکسيداني اسانس گياه دارويي زيره سياه استان يزد
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله گياهان دارويي
مقاله زيره سياه
مقاله ترکيبات اسانس
مقاله خواص آنتي اکسيدان

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: حقيرالسادات بي بي فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: برنارد فرانسواز
جناب آقای / سرکار خانم: كلانتر سيدمهدي
جناب آقای / سرکار خانم: شيخها محمدحسن
جناب آقای / سرکار خانم: حكم الهي فريبا
جناب آقای / سرکار خانم: عظيم زاده مصطفي
جناب آقای / سرکار خانم: حوري مريم

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: گياهان دارويي منابع طبيعي ارزشمندي هستند که امروزه مورد توجه کشورهاي پيشرفته جهان قرار گرفته و به عنوان مواد اوليه جهت تبديل به داروهاي بي خطر براي انسان تلقي مي شوند. يکي از مهمترين گياهان دارويي کشورمان، زيره سياه مي باشد که در مناطق مختلفي از استان يزد مي رويد. درمان زخم معده، درمان شکستگي استخوان، برطرف کردن نفخ شکم، تب بر، کاهش چربي و کلسترول خون، ضدآلرژي و کاهش قندخون و بسياري فوايد ديگر از خواص دارويي مهم اين گياه مي باشند. اسانس زيره سياه خاصيت ضداکسايشي داشته و در طعم دهنده هاي غذا، نوشابه، شکلات و پنير استفاده مي شود.
روش بررسي: در اين تحقيق با استفاده از روش هاي کروماتوگرافي گازي، مواد متشکله اسانس بذر تفکيک و سپس شناسايي شدند. همچنين خواص آنتي اکسيداني اسانس بذر به روش تخريب راديکال هاي آزاد (DPPH) سنجيده شد و براي اندازه گيري مقدار کل ترکيبات فنولي از روش Follin-Ciocalteu استفاده شد.
نتايج: نتايج شناسايي مواد تشکيل دهنده اسانس نشان داد که بيشترين ترکيب تشکيل دهنده اسانس بذر زيره سياه بومي استان يزد گاماترپنين (۸۶/۲۱ درصد) مي باشد. همچنين تست آنتي اکسيدان، زيره سياه را از نظر خواص آنتي اکسيداني گياهي پر اهميت نشان داد. در اين تحقيق ميزان IC50 زيره سياه بومي استان يزد ۸۵/۲ ميکروگرم بر ميلي ليتر و ميزان ترکيبات فنولي ۰۹/۱۱۷ ميلي گرم گاليک اسيد بر گرم تشخيص داده شد که نسبت به مطالعات پيشين بر روي زيره سياه ساير نقاط کشور نتايج بسيار بهتري را نشان داد.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نسبت به دو تحقيق مشابه پيشين بر روي اسانس بذر زيره سياه حاکي از برتري زيره سياه بومي استان يزد از نظر خواص آنتي اکسيداني مي باشد.