سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

هدا جعفری زاده – عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز
حامد اصلان نژاد – کارشناسی مهندسی شیمی،گرایش صنایع غذایی

چکیده:

یکسری مطالعات برای بررسی و ارزیابی کیفیت پنیر نیمه سفت (semi-hard در بسته بندی پلی لاکتیک اسید (PLA)در مقایسه با بسته بندی پلی استر انجام شده است و حالات در معرض نور و در تاریکی و در حالتی که از اکسیژنscavengersاستفاده شود به عمل آمده است .مهاجرت اجزای فرار پلی لاکتیک اسید به داخل پنیر بسیار جزئی بوده وکاملاً از شاخص های بحرانی پایین تر است .پیشرفت اکسیداسیون لیپیدی نوع دوم و کاهش ریبو فلاوین ، در حضور اکسیژن و نور تواماً انجام می شود.میزان اکسیژن موجود در بسته بندی پلی لاکتیک اسید از موارد پایه ای بسته بندی بیشتر است ، در نتیجه سرعت انتقال اکسیژن و درجه بالایی از اکسیداسیون لیپیدی در بسته بندی پلی لاکتیک اسید پیش می آید . برای کاهش درجه اکسیداسیون لیپیدی می توان از تاریکی استفاده کرد و برای کاهش بیشتر می توانیم از اکسیژنscavenger استفاده کنیم ..ریبوفلاوین به یک میزان در بسته بندی پلی لاکتیک اسید و بسته بندی های مرجع، کاهش می یابد . نتایج نشان می دهد که در صورت استفاده از بسته بندی پلی لاکتیک اسید برای پنیر نیمه سفت ، نگهداری در تاریکی و استفاده از مواد غیر شفاف و کاهش میزان بخار آب خروجی از پنیر ، امکان پذیر خواهد بود، که در این صورت محصول ما در برابر اکسیداسیون و کاهش رطوبت محافظت خواهد شد