سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: ششمین همایش سراسری علوم پایه

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

مهرداد حاجیلاری – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری- دکترای مهندسی تکنولوژی نساجی و عضو هی
محسن حسینخانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری- فوق لیسانس مهندسی شیمی نساجی و علوم ا

چکیده:

با توجه به اینکه روش های متفاوتی در رنگرزی، هنگام دندانه دادن خامه فرش دستباف وجود دارد و در مناطق مختلف کشور با متدهای مختلف صورت می گیرد که در اکثر موارد نیز غیر علمی نیز می باشد این امر ما را بر آن داشت تا اثر این تغییرات را با تغییر روش دندانه دادن با متدهای متا کروم، افتر کروم، باتوکروم انجام داده و همچنین تغییر نوع دندانه مصرفی مانند دندانه های گیاهی مانند سماق و دندانه معدنی مانند سولفات آهن و بیکرومات پتاسیم و زاج سفید را با درصدهای مختلف و اسدهای مختلف انجام دهیم که نتایج نشان دهنده این بود که روش دندانه دادن با متد افترکروم کاهش استحکام کمتری را ایجاد نموده و همچنین نوع دندانه و نوع اسید مصرفی در هنگام دندانه دادن اگر از اسیدهای آلی استفاده گردد کاهش استحکام کمتری را ایجاد می نماید.