سال انتشار: ۱۳۸۰

محل انتشار: چهارمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

کیوان شمس – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
حمید مهرپناه – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
تورج محمدی – کارشناس ارشد- سازمان جهاد کشاورزی استان تهران
سهیل کبرایی – کارشناس پژوهشی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده:

قدمت صنعت قند در دنیا به حدود دویست سال می رسد، صنایعی مانند قند و …. در ایران از صنایعی است که مصرف آب در آن زیاد می باشد(۶۰ تا ۱۰۰ لیتر آب به ازاء هر کیلوگرم چغندرقند). در کنار مصرف زیاد آب، مصرف مواد شیمیایی بعلاوه ضایعات چغندرقند که وارد پساب می گردد، بارآلودگی پساب را افزایش می دهد، جدا از این مسئله، از نظر انسانی تخلیه چنین پسابهایی بدون عملیات تصفیه و بسته به نوع دفع پساب، سبب آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی و محیط زیست می گردد که صدمات جبران ناپذیری را به بار می آورد.در این میان شناخت آلودگیهای صنایع قند و مسائل بهداشت محیط و اثرات زیست محیطی آلاینده ها و روشهای تصفیه فاضلاب و ارائه راهکارهایی جهت پیشگیری و کاهش آلودگیها اهمیت بسیاری دارد، با توجه به اینکه قدمت کارخانه قند بیستون به ۳۰ سال می رسد از بدو تاسیس آن (۱۳۴۱ه . ش) تا کنون، آلودگیهای برای هوا، آب و خاک و محیط زیست منطقه به ارمغان آورده است که در این مقاله به طور اختصار به هر یک اشاره و راه کنترل آنها بیان می گردد.