سال انتشار: ۱۳۸۱

محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمدابراهیم میرجلیلی – کارشناس مرکزت حقیقات فرش دستباف
مجید منتظر – عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده:

گیاه روناس سالیان درازی است که جهت رنگرزی خامه فرش دستباف استفاده میگردد از جمله خواص کم نظیر رنگهای طبیعی و گیاه روناس تغییر درشیدرنگی بدلایل مختلف می باشد از جمله تغییر رنگ دراثر رشد گیاه تغییر دندانه تغییر PH نورخورشید عملیات تکمیلی با اسید و قلیا و … این خصوصیات باعث گردیده که امروزه این گیاه رنگی جزو دسته رنگهای پلی کرومیک قرارگیرد دراین تحقیق تغییر رنگ خامه قالی رنگرزی شده با روناس بوسیله پنج دندانه زاج سفید دی کرومات پتاسیم ، سولفات مس ، سولفات آهن و کلرید قلع و چهار اسید مختلف اسید استیک اسید تارتاریک اسید فرمیک و اسید سولفوریک مورد بررسی قرارگرفته و پس از انجام آزمایشات اندازه گیری رنگ نتایج حاصل مورد ارزیابی قرارگرفته و مقدار و نحوه تغییر شیدو روشناییی درهرکدام از دندانه ها و اسیدها مشخص شده است.