سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

حاتم حاتمی – کارشناس ارشد مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز
Disna Sumathi Rathnasighe – Subject Matter Specialist, Department of Agriculture, Ministry of Agriculture and Livestock, SriLanka
Evran Dogan – Research Assistance, Ankara University, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture, Turky
مجید نیک نژاد – مدیر گروه کشت دوم مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز

چکیده:

این آزمایش در گلخانه شیشه ای در مرکز بین المللی تسوکوبا از ۲۳ فوریه تا ۱۸ اگوست سال ۲۰۰۳ انجام شد. هدف اصلی این آزمایش مطالعه اثر دو فاکتور بستر های مختلف کشت و تعداد میوه در خوشه روی عملکرد وکیفیت میوه گوجه فرنگی بود. بسترها شامل الیاف نارگیل ، پوسته کربونیزه برنج، پشم سنگ تازه و پشم سنگ یکبار مصرف شده و فاکتور دوم ،کنترل تعداد میوه شامل ۴ میوه در خوشه و بدون کنترل میوه در خوشه در نظر گرفته شد. رقم مورد استفاده Misora ، کود شیمیایی Otsuka No 1, 2( کود رایج در ژاپن برای کشت هیدروپونیک) برای تهیه محلول غذایی استفاده گردید. نتایج نشان داد که تفاوت بین بسترها معنی دار نبود. اما به لحاظ عملکرد میوه بازار پسند شامل اندازه های مختلف میوه و عملکرد کل ، تفاوت بین فاکتور کنترل تعداد میوه و عدم کنترل تعداد میوه معنی دار بود و عمکلرد بالاتر ازبوته های بدون هرس میوه حاصل گردید.