سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: اولین همایش ملی الکترونیکی کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
تعداد صفحات: ۶
نویسنده(ها):
الهام رضائی – دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، تهران ایران
محمود خسرو شاهلی – استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، سر گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، تهران ایران
پژمان مرادی – استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، سر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، ساوه ایران
علیرضا ایرانبخش – استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،رودهن ایران

چکیده:
قدمت انار به کتاب های مقدسی همچون تورات وانجیل برمی گردد و منشاء آن مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری ایران و خاور میانه می باشد، که برای میوه های خوراکی لذیذ و همچنین داشتن خواص دارویی با ارزش همه قسمت های آن کشت می شود.در طب یونانی عصاره میوه انار برای درمان دیابت استفاده می شود، علاوه بر این انار منبع غنی از آنتی اکسیدان های قوی، تانن ها و آنتوسیانین است؛ که خواص ضد سرطانی و پیری سلول ها را ایجاد می کنند. در سال های اخیر به دلیل استفاده از روش های سنتی کشت انار و تغییر شرایط آب و هوایی سطح زیر کشت انار ایران در حال کاهش است، از سوی دیگر وجود رقبایی همچون هند و اسپانیا و ارتقای سطح بازار پسندی انار ضروری است.در ۳۰ سال گذشته شاهد پیشرفت هایی که در زمینه اصلاح درخت انار به وسیله روش های بیوتکنولوژیکی ایجاد شد بودیم. در این مجموعه سعی شد تا یک گزارش جامع در مورد اثر القایی کالوس، شاخه زایی و ریشه زایی غیر مستقیم به وسیله ریزنمونه های مختلف لزوم ایجاد صفت های مختلف برای روش های اصلاحی و همین طور استفاده از تنطیم کننده های مرسوم که برای بهبود محصول اصلی انار موثر بودند، ارائه گردد.