سال انتشار: ۱۳۷۹

محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سواحل و بنادر و سازه های دریایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

صدیقه مهرابیان – دانشگاه تربیت معلم دانشگاه علوم-گروه زیست شناسی تهران ایران
زهرا ملاباشی – دانشگاه تربیت معلم دانشگاه علوم-گروه زیست شناسی تهران ایران

چکیده:

قارچها به طور کلی گستردگی زیادی در طبیعت داشته و عمده ترین میکروارگانانیسم تجزیه کننده مواد غذایی محسوب می شود. در این پژوهش از جلبک کاهوی دریایی که در سراسر سال در مناطق مختلف جهان می روید استفاده کردیم جلبک مزبور را از سواحل چابهار جمع آوری نمودیم. بعد از مطالعات ماکروسکپی و تعیین جنس و گونه آنرا در سایه خشک کرده و بصورت پودر در می آوریم از حلالهای آب، اتانول استن جهت استخراج مواد موثر استفاده کردیم. قارچهای مورد آزمایش شامل اسپرژیلوس نیجر،اسپرژیلوس فومیگاتوس، اسپرژیلوس فلاووس، آلترناریا آلترناتا، ریزوکتونیا سولانی، ماکروفومینا، فازوئولینا، فوزاریوم سولانی، فوزاریوم اکسپانسوم و پنی سیلیوم دازردی می باشد قدرت ضد قارچی عصاره های مختلف جلبک با استفاده از روش تهیه رفت در محیط جامد و مایع و کشت تعداد مشخص اسپورقارچ در محیط حاوی عصاره و مقایسه با نمونه شاهد بدون عصاره ، روش دوم انتشار در محیط جامد و سنجش قطر هاله عدم رشد انجام شد. ضمنا اثر ضد قارچی جلبک کاهوی دریایی در شرایط Invitro و Invivo در مواد غذایی بررسی شد. با استفاده ازطیف سنجی HPLC , GLC, TLC ، مواد موثر را مورد بررسی قرار دادیم. نتایج نشان داد عصاره های جلبک مزبور بر همه قارچها اثر بازدارندگی رشد دارد. قدرت ضد قارچی عصاره ها به ترتیب شامل اتانول، متانول، استن و آب می باشد قدرت ضد قارچی در روش رقت قویتر از روش انتشار بود. مواد موثر ضد قارچی در گروه فتلهای ساده ، ترکیبات فلاونوئید، ایتزوفلاونوئید و بعضی الکالوئید تشخیص داده شد.