سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سعید رضائیان –
محمد قاسم گنجه ای –
حمیدرضا ذبیحی –

چکیده:

استفاده بی‌رویه کودهای شیمیایی به خصوص کودهای با ترکیبات نیتروژنی که در دهه‌های اخیر به منظور تولید بیشتر محصولات کشاورزی رایج شده است باعث آلودگی نیتراتی خاک و آب و محیط زیست شده، و خسارات زیادی را به انسان و جانداران دیگر وارد می کند. لذا به منظور بررسی تجمع نیترات در گوجه‌فرنگی،در شهرستانهای مشهد، نیشابور و سبزوار انجام گرفت.تجزیه شیمیایی نشان داد که میانگین نیترات در نمونه‌های شهرستانهای مورد نظر در میوه محصولگوجه‌فرنگی، ۹۱/۳۵ میلی‌گرم در کیلوگرم ماده خشک بود که از حد بحرانی خیلی پائین‌تر بود. اگرچه این بررسی با تعداد نمونه‌های محدود انجام گرفت. و با توجه به مقدار میانگین‌، مصرف این محصولاز نظر تغذیه‌ای موجب مسمویت نمی‌کند، اگر اینکه در حد کم بطور روزانه مصرف شود و حتی الامکان باید بطور معمول سبزیجات بصورت بخارپز استفاده شوند که در موقع جوشاندن مقدار نیترات در محصولات سبزی و صیفی از بین می‌رود.