سال انتشار: ۱۳۸۲

محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مهرداد نیاکوثری – پژوهشکده مهندسی جهاد کشاورزی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس
بهنام جعفری – پژوهشکده مهندسی جهاد کشاورزی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس
شهرام جوادیان – پژوهشکده مهندسی جهاد کشاورزی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس

چکیده:

کشت گیاه کلزا متجاوز از سه هزار سال قبل در شرق آسیا مرسوم بوده است و از روغن آن در مصارف غذایی، دارو وسوخت جهت روشنایی استفاده می شده است . عدم وجود تکنولوژی لازم در برداشت این گیاه در ایران، برداشت آنرا در رطوبتهای بالا، به جهت عدم دورریز شدن دانه ها، لازم و ضروری می نماید . لذا باتوجه به افزایش روزافزون سطح زیرکشت این گیاه و همچنین رطوبت بالای آن، نگهداری و ذخیره آن دشوار و مشکل آفرین شده است و بدین دلیل کاهش رطوبت آن پیش از نگهداری و ذخیره حائز اهمیت است . در این مقاله به بررسی روشهای خشک کردن وکاهش رطوبت دانه های کلزا به کمک خشک کن های بستر سیال و مقایسه آن با سایر روشها و همچنین بدست آوردن منحنی خشک شدن و روند خشک شدن این محصول پرداخته شده است .