سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

حسین حکم آبادی – محقق بخش تحقیقات بهزارعی موسسه تحقیقات پسته کشور

چکیده:

در سال ۱۳۷۶، ۵۰% محصول پسته استان کرمان در اثر سرمای بهاره از بین رفت. همچنین در سال ۸۳ و ۸۴ در برخی مناطق پسته کاری استان کرمان تا ۶۰% محصول پسته در اثر سرمای بهاره از بین رفت. اگرچه پسته از نظر زودگلی مانند بادام، زردآلو و هلو نیست ول یکن سرمای وارده در سال اخیر و تغییرات جوی ایجاد شده درچند سال اخیر نشان داد که استان کرمان و محصول پسته یکی ازمحصولات حساس به سرمای بهاره بوده و احتمال سرمازدگی بالا درچند سال آینده بنا به تغییرات جوی غیر ممکننخواهد بود. بنابراین بنا به اهمیت محصول پسته در کشور از نظر اقتصادی ارز آوری و در استان کرمان که بیش از ۲۵۰ هزار بهره بردار از این محصول وجود دارد لزوم اجرای طرح هایی جهت جلوگیری از سرمای بهاره از ضروریات می باشد. در این راستا در این مقاله دو نمونه از طرح هایی که برای کنترل سرمای بهاره در باغات پسته ارائه و اجرا خواهد شد، بررسی می گردد.