سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

محمد سالار معینی – عضو دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر
محمد حسن فولادی – عضو دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر

چکیده:

مایکو توکسین ها امروزه در تمام جیره های طیور وجود دارند. بدون شک هدف تمام کارخانجات خوراک دام تولید خوراک عاری از سموم قارچی می باشد زیرا این سموم اثرات نامطلوبی بر سلامتی و تولید دامها دارند. تاکنون روشهای مختلفی مثل استفاده از زئولیت ها و گاز کلر جهت مقابله با آفلاتوکسین ها به کار گرفته شده است اما جدیدترین روش استفاده از باکتریها می باشد.بر طبق پژوهشهای انجام شده برخی از باکتریها سبب کاهش سطح زیرالنون و متابولیتهای آن شده اند. استفاده از برخی لاکتوباسیلها به صورت زنده و یا آشته شده در اسید و حرارت نیز بر آفلاتوکسین، تریکوتسن و زیرالنون موثر بوده است.به نظر می رسد نحوه تاثیر باکتریها به خاطر باند شدن مایکوتوکسین ها با بخش کربوهیدرات دیواره سلولی آنها باشد.