سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: نهمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

غلامرضا حیدری – کارشناس ارشد دانشگاه امیرکبیر
محمد موسوی خوئی – استادیار دانشگاه امیرکبیر
محمد صادق شیرازی – کارشناس ارشد دانشگاه امیرکبیر
حمید کشمیری – کارشناس ارشد دانشگاه امیرکبیر

چکیده:

در چند سال اخیر اکسی نیتراسیون به عنوان روشی برای سخت کردن سطحی مورد توجه قرارگرفته است و جایگزین روشهای مشابه دیگر مانند کرم سخت شده است.از مزایایی این روش میتوان به سادگی فرایند آلودگی زیست محیطی کمتر دقت ابعاد آن و….. اشاره کرد.برای انجام اکسی نیتراسیون روش های مختلفی وجود دارد از جمله میتوان به روشهای گازی مایع پلاسما و جامد اشاره نمود در این تحقیق اکسی نیتراسیون در حمام نمک بر روی فولاد سوپاپ مارتنزیتی ۱٫۴۷۱۸ در دماها و زمانهای مختلف انجام شد.تاثیر هریک از پارامترهای دما وزمان با انجام آزمایشات سختی سنجی و خوردگی مورد بررسی قرار گرفت.همچنین لایه تشکیل شده در هر یک از فرایند های نیتراسیون و اکسیداسیون بوسیله میکروسکوپ نوری و دستگاه تفرق اشعه ایکس مورد بررسی قرار گرفت.با توجه به نتایج اکسیداسیون منجر به افزایش مقاومت به خوردگی شد و سختی تغییری نکرد و افزایس دما و زمان اکسیداسیون بعد از نیتراسیون تاثیر زیادی بر سختی نمونه ها نیتراته شده نداشت.