سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

مهدی ادریسی –
نوروز دلیرژ –

چکیده:

آب پنیر Whey یکی از فرآورده ها ی زائد در کارخانجات تولید لبنیات و پنیر می باشد ، که با تحقیقات انجام گرفته توسط دانشمندان مشخص شد که آب پنیر Whey فواید بسیاری از جمله برا ی بیماران سرطانی، بیماران قلبی عروقی، بیماری هپاتیت، بیماری HIV و بیماری استئوپروزیس دارد . در این تحقیق انجام گرفته توسط ما، سلولها ی (۵۶۲ Human Caucasian chronic myelogenous leukemia ( Kرا به ۴گروه مجزا تقسیم شد و به سهگروه به میزان ٪۵ ، ٪۱۰ و ٪۲۰ آب پنیر نسبت به محیط کشت اضافه شد ولی به گروه شاهد غیر از محیط کشت هیچ ماده دیگری اضافه نشد . با بررسی میزان رشد و مرگ و میر سلولها ی ۵۶۲ K در مدت زمان ۲۴ ، ۴۸ و ۷۲ ساعت ( P<0/005) نسبت به گروه شاهد افزایش یافت ۵۶۲ K ٪ میزان مرگ و میر سلولهای ۲۰ مشخص شد که نزدیک به ولی تاثیری بر روی رشد سلولها نداشت ). P=0,149) نتایج حاصله چنین بیان می کنند که نوشیدن شیر به صورت روزانه برای درمان سرطانهای سیستم گوارشی در حین شیمی درمانی با رعایت جیره غذایی سالم مفید می باشد .