سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

رضا وطن دوست – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد، دانشکده فنی و مهندسی ،

چکیده:

بطور کلی پودر مس الکترولیتی با توجه به ریز ساختار دندریتی و سطح ویژه بالا، تمایل شدید به اکسیداسیون دارد. به همین دلیل لازم است پس از مرحله تولید، مقاومت خوردگی پودرهای مس را بالا برده و از اکسیداسیون آنها جلوگیری بعمل آید. در این تحقیق تاثیر بازدارنده های مختلفی نظیر اسید بوریک، نشاسته ، ژلاتین و گلوکز بر روی خوردگیپودرهای مس الکترولیتی بررسی شده است. به منظور مقایسه مقاومت خوردگی پودرهای تثبیت شده از سه روش آنالیز پراش اشعه ایکس (XRD)، پتانسیواستات و آنالیز حرارتی استفاده شده است. سرعت خوردگی پودرهای تثبیت شده در داخل محلول حاوی ۳/۵ درصد NaCl و با PH=2.5 توسط دستگاه پتانسیواستات بدست امده است. جهت تعیین میزان پایداری حرارتی و دمای اکسیداسیون پودرها، از دستگاه آنالیز حرارتی STA استفاده شده و با توجه به طیفهای XRD ، مقایسه کیفی بین لایه های تثبیت کشیده شده بر روی پودرهای انجام شده است. بر اساس نتایج بدست امده پودرهای تثبیت شده با نشاسته پایداری حرارتی بالاتر و پودرهای تثبیت شده با ژلاتین دارای مقاومت اکسیداسیون بهتری نسبت به سایر موارد بودند.