سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: سومین کنفرانس دانشجویی مهندسی ماشینهای کشاورزی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

ناصر بهروزی خزاعی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی
تیمور توکلی – دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
حسین محمدی مزرعه ای – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات آذربایجان غربی

چکیده:

ایران از لحاظ میزان صادرات کشمش در دنیا مقاوم سوم دارد ولی از لحاظ ارزش صادراتی هر تن کشمش درمقام دهم قرار دارد یکی از دلایل این امر تهیه سنتی کشمش بین کشاورزان ایران است یکی از مراحل اصلی در فراوری کشمش مرحله خشک کردن انگور می باشد که درآن رطوبت محصول به حدود ۱۷ درصد برپایه خشک کاهش یافته و برای نگهداری به مدت طولانی مناسب می گردد دما در فرایند خشک شدن انگور یکی از تاثیر گذارترین پارامترها است دراین تحقیق به منظور بررسی تاثیر این پارامتر برسینتیک خشک شدن و کیفیت کشمش حاصل متغیر دمای خشک کن در چهار سطح ۴۰، ۵۰ ، ۶۰ و ۷۰ درجه سانتیگراد سرعت جریان هوا در سطح ۱ متر برثانیه و روش آماده سازی محصول با تیزاب ۰/۵% سود+۲% روغن سبزه در نظر گرفته شد نمودار تغییرات رطوبتی با زمان بدست آمد و کمترین زمان خشک شدن برای دمای ۷۰ درجه ۱۵ ساعت و بهترین رنگ برای دمای ۶۰ درجه زردکهربایی حاصل شد.