سال انتشار: ۱۳۷۸

محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مریم السادات فروید – دانشجوی ph.D تغذیه
نوید سعادت – دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذائی
ناصر ولایی – دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذائی
آزاده امین پور – دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی

چکیده:

یکی از مسائلی که بهداشت و سلامت عمومی را تا سال ۲۰۰۰ و حتی بعد از آن تهدید می کند افزایش روز افزون شمار مبتلایان به دیابت در سراسر جهان می باشد. در دهه های اخیر در بیشتر جوامع شیوع هر دو نوع دیابت (II , I) بطور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است و بر پایه پیش بینی های صورت گرفته شیوع دیابت نوع II تا سال ۲۰۰۰ به رقمی حدود ۱۰۰ میلیون نفر خواهد رسید. با وجود آنکه در اکثر موارد درمان با رعایت رژیم غذائی مناسب بهبود عادات غذائی ، کنترل وزن و ورزش تا حدود زیادی در محدوده طبیعی حفظ نمود. دیابت تنها یک بیماری نبوده بلکه سبب بروز عوارض و مشکلات متعددی برای فرد بیمار از قبیل بیماریهای قلبی، عروقی، رتینوپاتی، نفروپاتی و نوروپاتی بیش از سایرین میگردد.