سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

محسن قاسمی – کارشناس آمار و اقلیم شناسی – اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه

چکیده:

یکی از بیماریهای جدی و مهم که به وسیله عوامل غیر زنده درگیاهان بوجود می آید سرمازدگی است. خسارات ناشی از این بیماری سالانه (فقط در کشور آمریکا) بیش از یک میلیارد دلار تخمین زده می شود. صدمات حاصل از سرمازدگی باعث محدودیت تولید بعضصی از گیاهان زراعی در بسایری از منابع معتدل شده است. گیاهان حساس به سرمازدگی همچون گیاهان یک ساله بویژه اندام های حساس به سرما (مثل گلهای درختان میوه، بسیاری از گونه های گیاهان و تنها و ساقه بعضی درختان جنگلی) در دمای بین ۲- تا ۵- درجه سانتی گراد صدمه می بینند. دراین دما ذرات یخ در داخل و یا روی بافت های گیاه تشکیل شده و این در منافذ بین سلولی یا درون سلولی پخش شده و باعث شکاف غشاهای سلولی وخسارات دیگر می گردد.
بر حسب تعریف یخبندان به شرایطی گفته می شود که در آن دمای سطح زمین و اشیایی که در پیوند با زمین می باشند به کمتر از صفر درجه سلسیوس برسد.